Kezdőoldal

Alakformálás

Masszázs

Kozmetika

Dermionológia arc és test oxigénionos anti ageing kezelés

Tű nélküli mezoterápia

Napsugár fekvő infraszauna

Szépséget ajándékba

AKCIÓK!

Újdonságok

Programjaink

Írásaim

Átváltoztatjuk

Aktuális

Kapcsolat

 

 

 

 

 

 

NAPSUGÁR FEKVŐ INFRASZAUNA
30 perc = - 800 kalória - 1,5 l víz!!!

Azok, akik már rendszeresen használják, egyetértenek abban, hogy a fekvő napsugárszauna századunk legsokoldalúbb vitalitás-növelő (egészségvédő, betegség-megelőző) eszköze.

A készülék rajongói arról számolnak be, hogy rendszeres használat esetén minden fáradtságérzet, gyengeség, elesettségi állapot megszűnik. Úgy érzik, mintha feltöltötték volna őket energiával.

Ezért azután a sokféle élettani hatás (méregtelenítés, testsúlycsökkentés, bőrszépítés, fájdalomcsökkentés, immunerősítés, testi és lelki relaxáció, a vérkeringés javítása, vérnyomáscsökkentés, a stressz-tűrő képesség növekedése, az alvásigény csökkenése, az immunrendszer erősítése, a vitalitás és a szellemi és fizikai teljesítőképesség jelentős növelése) mindegyikét nagyon sok hazai és külföldi referenciával, esettanulmánnyal tudjuk alátámasztani.

A készülékben kényelmesen fekve sokkal alacsonyabb hőmérsékleten 30 perc alatt többet verejtékezünk, mint a hagyományos forró levegős szaunában 2,5-3 óra alatt.
Az alábbiakban ezért röviden összefoglaljuk azokat a legfontosabb jellemzőket, amelyeknek ez a sokoldalú hatékonyság köszönhető.

Mi a napsugárszauna?

Az élet kialakulása a Földön a Nap fény- és hő-sugárzásának köszönhető. Ismeretes, hogy a Nap fénysugarait már nagyon régóta elő tudjuk állítani mesterségesen: minden villanykörte ezt a találmányt hasznosítja. A Nap hősugárzását viszont csupán néhány éve tudják mesterségesen előállítani. A napsugárszauna a Napnak ezt a különleges hullámhosszúságú mesterségesen előállított hősugárzását hasznosítja.

A fekvő napsugárszauna az infraszaunák legújabb generációja, amely rendkívül sokoldalú egészségjavító hatása miatt külföldön rendkívül rövid idő alatt a Wellness és Fitness mozgalom élvonalába került.

Az infravörös hősugárzás hullámhossz-tartománya rendkívül széles: 0,75 és 1.000 mikron között van. Minden olyan szaunát infraszaunának lehet nevezni, aminek a sugárzása ebbe a tartományba esik. A napsugárszauna hősugárzásának hullámhossz-tartománya viszont nagyon keskeny: 8 és 11 mikron között van. Ezért messze sokkal hatékonyabb, mint a szélesebb hullámhossz-tartományú működő infraszaunák. Azt lehet tehát mondani, hogy a napsugárszauna is infraszauna, de nem minden infraszuanát lehet napsugárszaunának nevezni.

A természetes napsugárzást – a káros UV komponens miatt – csak rövid ideig és csak meghatározott napszakokban élvezhetjük. A napsugárszauna jótékony hatásait viszont bármikor és jóformán korlátlan ideig élvezhetjük.

Miért annyira keskeny a napsugárszauna hullámhossz-tartománya?

A Nap hősugara a környezeti levegőt nem melegíti fel, de testünkbe behatol és felmelegíti azt. A tudományos kutatások szerint a Nap hősugárzása az emberi szervezetre akkor gyakorolja a legerősebb jótékony hatást, amikor nem a teljes tartományban sugároz, hanem az emberi test 70%-át kitevő víz saját sugárzása (9,4 mikron) közelében. Ezt a láthatatlan, szűk hullámhossz tartományt nevezik biofénynek, biosugárzásnak vagy érlelő fénynek.

A TITOK NYITJA A SUGÁRZÁS KÜLÖNLEGES HULLÁMHOSSZÁBAN KERESENDŐ

Azt a grafit-bázisú sugárzótestet, amely ezen a különleges hullámhosszon képes a sugárzást kibocsátani, néhány évvel ezelőtt amerikai kutatók fejlesztették ki és SOLOCARBON-nak nevezték el. Azóta is egyedül ez képes olyan sugárzást kibocsátani, amely megfelel a víz 9,4 mikronos saját sugárzásához. Nyilvánvaló, hogy legjobban ez a sugárzás hat sejtjeinkre.

Ennek a különleges sugárzásnak a hatására a szaunában először a testünkben lévő vízmolekulák, majd azok aktivizálása által sejtjeink is erősen rezgésbe jönnek. Ennek a vibrációnak a mozgási energiája szinte azonnal hővé alakul: testünk hőmérséklete emelkedni kezd. A rezgés által a víz-zárványok szétesnek, a bennük „betokosodott” toxinok felszabadulnak, ezért a napsugárszaunák méregtelenítő hatása akár sokszorosa a hagyományos szaunákénak.

A felmelegedett vér bekerül a vékonyabb, periférikus erekbe, hajszálerekbe is és kitágítja azokat. Kialakul egy belső láz és a méregtelenítés a belső szervekben, testünk legeldugottabb részein is nagyon hatékony lesz.

További titkok: fizikai, geometriai és élettani megoldások

A nagyhatékonyságú, szinte tökéletes SOLOCARBON™ sugárzót olyan geometriai testekbe – fél-hengerekbe – helyezték, amelyek a benne fekvő szaunázó számára a fizika törvényei szerint a legnagyobb hatékonyságot biztosítják: a sugárzás ugyanis annál mélyebbre tud hatolni, minél közelebb van a sugárzó a besugárzott testhez. Ez a behatolási mélység a távolság négyzetével gyengül.

A fekvő szaunában minden testrészünk a lehető legközelebb van a sugárforráshoz, hiszen a fél-hengerek teljes belső felülete kibocsátja a sugárzást. A szaunázó egy sugárzást visszaverő matracon, vagy még jobb esetben egy ugyanolyan hatékony sugárzást kibocsátó napsugár-matracon ( SOLOPAD) fekszik. A fej felőli – a felső fél-hengert lezáró, de a fej kinn-tartását lehetővé tévő – textil anyag belülről szintén sugárzás-visszaverő réteggel van bevonva.

Élettanilag nyilvánvalóan sokkal előnyösebb a fekvő helyzetben történő szaunázás: jobb a vérkeringés, kisebb a szív és a gerinc megterhelése, jobban kitágulnak a hajszálerek, mindenütt jobb az oxigén ellátás. Az elernyedő izmokból, szövetekből könnyebben távoznak a káros lerakódások.

Hőfényképek bizonyítják, hogy ülő szaunákban nem lehet ilyen tökéletes hőeloszlást elérni: ott pl. a végtagok nem tudnak egyenletesen átmelegedni. A legmodernebb fekvő napsugárszaunában a talpunkat is éri a sugárzás: ennek olyan a hatása, mintha a méregtelenítést intenzív talpmasszázs fokozná.

A szellemi és fizikai teljesítőképesség növelése

Arra már korábban is sokan rájöttek, hogy a szellemi és fizikai teljesítőképesség szorosan összefügg. Ezért fizikai erőnlétjavító sportokkal igyekeztek magukat fitten tartani, hogy a szellemi munka kihívásainak is maradéktalanul eleget tudjanak tenni. Ez a nyolcvanas-kilencvenes évek nagy divatja volt, főleg Amerikában: az aerobik, futás, jogging és maratoni tréningek időszaka.

Azóta sok minden megváltozott: a szellemi igénybevétel nagyobb, a szabadidő kevesebb lett. Az akkori 30-40 évesek 50-60 évesek lettek és nyilvánvalóvá váltak a megerőltető fizikai gyakorlatoknak káros hatásai: sokan súlyos térdízület-kopással, vagy porckorong-kopással fizették meg a túlzott igénybevétel árát. A kutatókat az kezdte foglalkoztatni, van-e olyan általános eljárás, amivel az ember életenergia szintje, szellemi–fizikai teljesítőképessége növelhető anélkül, hogy annak hosszabb távon káros utóhatása lenne.

Egy Fontos tudományos felfedezés, amely egy őrégi titokban győkerezik

Parmenidész, a 2500 évvel ezelőtt élt orvos mondta: „Adjatok valamit, amivel lázat kelthetek és meggyógyítok minden betegséget.” A californiai Berkeley Egyetem kutatói ezen a nyomon indultak el és egyértelműen kimutatták, hogy a jó erőnléti állapot eléréséhez és fenntartásához nem szükséges megerőltető gyakorlatokat végezni: elegendő a szervezetnek bizonyos mennyiségű kalóriát rendszeresen elégetni!

Ennek a megvalósítására sokféle eredménytelen próbálkozás történt (étrend-kiegészítők, stb.). A hagyományos (finn) szauna sem vált be, ebben több óra alatt is csupán 300 kilokalóriát használunk fel. Az igazi áttörést az infraszaunák továbbfejlesztett változata, a napsugárszauna jelentette, amely belső láz keltésére egészséges, biztonságos módon alkalmas!

Alacsony hőmérsékleten (40 - 60 °C-on) is intenzív sugárzást bocsát ki és a Nap sugárzásának a láthatatlan hőtartományát hasznosítja: a levegőt nem melegíti fel, de az emberi testbe behatolva nagy mélységben átmelegíti azt.

Mi rejlik Parmenidész felismerése mögött?

Tulajdonképpen ugyanaz, amit az orvostudomány most kezd újra felfedezni: minden betegséget (még a lelkieket, pl. a depressziót is!) az életenergia-szint csökkenése vált ki és megfelelően magas energia szint esetén a vírusok és baktériumok sem tudnak ártani.

A belső láz többféleképpen is növeli az életenergia szintet: az anyagcsere felgyorsítása pl. több energia felszabadulását teszi lehetővé, a verejtékezéssel pedig pl. sok olyan káros lerakódás távozik a szervezetből, ami blokkolja a fizikai testünkön belül az életenergia áramlását. Ezért nő a vitalitás, csökken az alvásigény. A pulzus-szám emelkedése pedig edzi a szívet és a vérkeringési rendszert.

Ez a „Belső láz” egyébként nem egy kellemetlen érzés: az első 15-20 percben még csak nem is izzadunk, csak a második „félidőben” hevülünk át és verejtékezünk erősen. Rögtön utána viszont lezuhanyozunk, nem kötelezően hideg vízzel, és hamar visszanyerjük a normális testhőmérsékletet.

Páratlan előnyök a megerőltető fizikai gyakorlatokkal szemben

Egy fitnesz klub reklámjából idézek: „Ha félórát futsz a futószalagon 8-8,5 km/órás sebesség mellett, kb. 330 kcal energiát használ el tested. Ha felgyorsítasz 9 km/órára, már 365 kcal-ra növekszik az energiafelhasználás. Sőt, ha a dőlésszöget 5 fokkal megemeled, akár 400 kcal-t is elégethetsz 30 perc alatt!”

A napsugárszaunában kényelmesen fekve 30-35 perc alatt 800 kilokalóriát is el lehet égetni és egy-másfél liter verejtéket lehet veszíteni! (Az elveszített folyadékot vízivás révén könnyen vissza lehet nyerni, anélkül, hogy a felhasznált kalóriákat újra bevinnénk a szervezetbe – ezért annyira hatékony a készülék a testsúlycsökkentésben!)

A választási lehetőség tehát: 800 kcal kényelmesen fekve, vagy 400 kcal erőlködve és közben hosszabb távon az ízületeket és porckorongokat veszélyeztetve.

A fekvő rendszerű napsugárszauna olyan jó erőnléti állapotot biztosít, mintha valaki folyamatosan megerőltető aerobik, vagy fitnesz gyakorlatokat végez vagy megerőltető sportot űz. A szakirodalmi adatok szerint számos betegség megelőzésére és tüneteinek kezelésére is alkalmas.

Milyen egyén előnyei vannak a napsugárszaunának a megerőltető fizikai gyakorlatokkal szemben?

A szellemi és fizikai teljesítőképesség növelésén kívül a napsugárszauna használatának számos egyéb egészségjavító - betegségmegelőző – kozmetikai hatása is van. A nap mesterségesen előállított hősugarainak élettani hatásai a következők:

Méregtelenítés – Testsúlycsökkentés – Bőrszépítés – Fájdalomcsökkentés
Immunerősítés – Testi és lelki relaxáció – A vérkeringés javítása
Vérnyomáscsökkentés – A stressz-tűrő képesség növekedése
Az alvásigény csökkenése – Az immunrendszer erősítése
A vitalitás, életerő jelentős növekedése

A fenti élettani hatások miatt – amelyek mindegyikét nagyon sok hazai és külföldi referenciával, esettanulmánnyal tudjuk alátámasztani – a fekvő napsugárszaunát századunk legsokoldalúbb vitalitás-növelő (egészségvédő, betegség-megelőző) eszközének tartják.

A készülékben kényelmesen fekve sokkal alacsonyabb hőmérsékleten 30 perc alatt többet verejtékezünk, mint a forró levegős szaunában 2,5-3 óra alatt. A készülék használói arról számolnak be, hogy minden fáradtságérzet, gyengeség, elesettségi állapot megszűnik. Úgy érzik, mintha rákapcsolták volna őket egy akkumulátor-töltőre és feltöltötték volna őket energiával.

A fekvő napsugárszauna megalkotásával tehát létrejött a minden szempontból leghatékonyabb szauna-konstrukció!

 

 

 ....................................
Ajánlott böngészők: Mozilla Firefox; Opera